Egy hihetetlen (mégis igaz) sztori

A véleményedet szeretném kérni.

A szituáció nagyon érdekes.

Van egy barátom, aki sikeres. Igazán sikeres. 50 éves, jól él vicces, és intelligens.

Azonban belesétált egy csúnya csapdába.

Megkereste egy ismerőse, egy büntető üggyel kapcsolatban, hogy segítsen neki. És ő készségesen meg is tette.

Amit nem tudott, hogy már ezzel csőbe húzzák. Nem részletezném a mocskos dolgokat, amik történtek (lehallgatás, vesztegetés meg ilyesmi), de hidd el hollywood-i filmbe illik.

A lényeg:

Néhány jogerősen elítélt bűnöző és a környeztük, kitalálta, hogy úgy úszhatják meg a dolgot, hogy vádalkut kötnek. De ahhoz kellene valamilyen bűnbak.

Gondolhatod mi történt.

Rövidre fogva a történetet, itt kezdődött a barátom kálváriája. Előzetesbe került ártatlanul, és bár ítélet nem született, mégis majdnem 3 évig ott tartották! Mindezt úgy, hogy a jogerősen elítélt bűnözők közben szabadlábon voltak.

De ez még mind semmi!

A barátai pár kivétellel elárulták. Gondolták, ha ezt a „hülyét” benn tartják, nem kell megadnunk az adósságunkat.

Csak hogy értsd, az eset súlyosságát, egy példát hozok fel.

Volt egy korábbi rendőr, aki rávallott. Később öngyilkos lett. A búcsú levelében megírta, hogy az egész vallomása hazugság volt. Ugyanis drogos dolgokba keveredett, és 10 évre elítélték. Azonban, azt ígérte neki ez a „bűnözői csoport”, hogy ha rá vall a barátomra, megússza a börtönt. Nem így lett, és amikor
kiderült, hogy még is be kell vonulnia 60 évesen, korábbi rendőrként a börtönbe úgy döntött, hogy eldobja az élet magától, és leírja az igazságot.

Szóval a barátomnak, egyedül kellett szembe néznie a nehézségekkel. Hazugságokkal, árulással, és fogva tartással. Nem csak azok támadták, akik vádalkuval rá akarták verni a saját bűnüket, hanem a korábbi „barátai” is akiknek segített.

Azt monda nemrég nekem (magázódunk): „Gondolja el Petikém! Ameddig maga Zsuzsuival utazgatott én a börtönben verekedtem az alsó ágyért.”

Kiszabadulhatott volna?

Lehet.

A nyomozó hatóság 4x keresete meg, hogy „Csak valljon be valamit és már kint is van.”

De nem volt mit bevallani, és nem tört meg. Kitartott végig amellett, hogy ártatlan.

Végül a Strasbourg! hozott egy határozatot, hogy a fogva tartása jogtalan volt.

Bár a küzdelemnek még nincs vége, de végre most már kint van.

Bár nem mozoghat, de legalább otthon lehet, és nem egy cellában ül valódi bűnözőkkel összezárva.

Hihetetlen, hogy valakivel ártatlanul ilyen történhet. Persze az is, hogy volt ereje végig küzdeni ezt az egészet.

De kitartott, és ez a lényeg.

Közben persze elképesztő mennyiségű anyagi kár érte.

Ez alatt az idő alatt, az élettársa is elhagyta, akikért rajongott.

Persze előtte gyermeket, szerelmet, családot ígért a barátomnak.

Miközben ő az élettel küzdött a börtönben, még így is igyekezett minden jót biztosítani a szerelmének. Ennek ellenére ő is rútul „elbánt” vele.

Pedig szeretne egy igazi társat.


És itt lenne a szükségem a segítségedre, és a tanácsodra.

Ugyanis – ahogy mondtam korábban – jelenleg nem tud mozogni. Hiába ártatlan, mégis meg kell várni ennek az egésznek a végét.

Hogyan ismerkedjen?

A társkereső egy megoldás, de hogy hangzana ez női szemmel?

„Nem hagyhatom el az otthonon, csak heti egy alakalommal, két órára.”

Hiába ártatlan, ez nem kel túl nagy bizalmat.

Te mit javasolnál? Hogyan találjon párt magának?

Ha megismerkedik valakivel társkeresőn, hogyan lehet egy ilyen szituációt elmondani?

Köszönöm előre is a válaszod.

Sokat segítesz vele nekem, és persze neki is. :)

Hozzászólások

Abszolút esélytelen! Ez egy olyan stigma, amit soha senki nem mos le róla. Szegény...

Kedves Péter! A barátod történetét olvasva elszomorító, hogy a mai világban ilyen eset megtörténhet. Ebben a helyzetben valóban nehéz lehet ismerkedni, de ha a kálváriája még nem ért véget, és ő érzelmileg még nem stabil, akkor először saját magát kellene egyensúlyba hoznia. Ha már úgy érzi, rendbe jött lelkileg, akkor persze ismerkedhet. A társkeresőn szerintem sok embert kell megismerni, hogy ki tudja választani azt az egyet, aki társa tudna lenni. Legyen őszinte, adja önmagát, ez a legfontosabb. Biztosan megtalálja majd az igazit, csak hinni kell benne.
" A boldogság olyan mint a pillangó. Ha kergeted, sosem éred el, ám ha csendben ülsz, a válladra száll. "

Ez a törtènet igazàn tanúlsàgos lehet mindenki szàmàra!
Ma az ismerkedès nem egy könnyű dolog ha igazàn megfelelő tàrsat keres valaki!A mèdia ès a tàrs kereső platformok nem megfelelőek arra,hogy a baràtod megfelelő igazi tàrsat talàljon magànak.Mièrt nem?!Mert egy igazi nő nem kèpviselteti magàt ilyen platformokon!Amennyibben a baràtod egy igazi fèrfi egy igazi nőt abban a szabad 2 óràjàban fogja megtalàlni!Ètterem,kàvèzó,vagy akàr az utcàn!Hasznàlja okosan ki a baràtod azt a 2óràt!Az őszintesèg alap dolog!A múlt formàl tanít...Kívànok a baràtodnak minden jót!

Üdv! Nos tanácsot adni nem tudok, hiszen nem ismerem az illetőt. Viszont azt gondolom mindig az őszinte út a járható út. Hazugsagokra építeni egy kapcsolatot nem lehet, csak ideig óráig, de végül össze dől mint egy kártyavár és csak további áldozatokat szül. Ha már a társkereső oldalakat böngészi - bár nem nagyon hiszek bennük, mert ott bárki bármit mondhat- Ő maradjon pozitív, próbálja megmutatni a belső értékeit, és ne foglalkozzon a múlttal. Néha az embernek meg kell tapasztalnia a magány iszonyatos mélységét, hogy értékelni tudja a most és a jövőbeli kapcsolat , kapcsolatok értékét. Nem rózsás a helyzet, de hinni kell, hogy a dolgok jóra fordulnak, és mindenki megérdemli a boldogságot.

Új hozzászólás