Egy hihetetlen (mégis igaz) sztori

A véleményedet szeretném kérni.

A szituáció nagyon érdekes.

Van egy barátom, aki sikeres. Igazán sikeres. 50 éves, jól él vicces, és intelligens.

Azonban belesétált egy csúnya csapdába.

Megkereste egy ismerőse, egy büntető üggyel kapcsolatban, hogy segítsen neki. És ő készségesen meg is tette.

Amit nem tudott, hogy már ezzel csőbe húzzák. Nem részletezném a mocskos dolgokat, amik történtek (lehallgatás, vesztegetés meg ilyesmi), de hidd el hollywood-i filmbe illik.

A lényeg:

Néhány jogerősen elítélt bűnöző és a környeztük, kitalálta, hogy úgy úszhatják meg a dolgot, hogy vádalkut kötnek. De ahhoz kellene valamilyen bűnbak.

Gondolhatod mi történt.

Rövidre fogva a történetet, itt kezdődött a barátom kálváriája. Előzetesbe került ártatlanul, és bár ítélet nem született, mégis majdnem 3 évig ott tartották! Mindezt úgy, hogy a jogerősen elítélt bűnözők közben szabadlábon voltak.

De ez még mind semmi!

A barátai pár kivétellel elárulták. Gondolták, ha ezt a „hülyét” benn tartják, nem kell megadnunk az adósságunkat.

Csak hogy értsd, az eset súlyosságát, egy példát hozok fel.

Volt egy korábbi rendőr, aki rávallott. Később öngyilkos lett. A búcsú levelében megírta, hogy az egész vallomása hazugság volt. Ugyanis drogos dolgokba keveredett, és 10 évre elítélték. Azonban, azt ígérte neki ez a „bűnözői csoport”, hogy ha rá vall a barátomra, megússza a börtönt. Nem így lett, és amikor
kiderült, hogy még is be kell vonulnia 60 évesen, korábbi rendőrként a börtönbe úgy döntött, hogy eldobja az élet magától, és leírja az igazságot.

Szóval a barátomnak, egyedül kellett szembe néznie a nehézségekkel. Hazugságokkal, árulással, és fogva tartással. Nem csak azok támadták, akik vádalkuval rá akarták verni a saját bűnüket, hanem a korábbi „barátai” is akiknek segített.

Azt monda nemrég nekem (magázódunk): „Gondolja el Petikém! Ameddig maga Zsuzsuival utazgatott én a börtönben verekedtem az alsó ágyért.”

Kiszabadulhatott volna?

Lehet.

A nyomozó hatóság 4x keresete meg, hogy „Csak valljon be valamit és már kint is van.”

De nem volt mit bevallani, és nem tört meg. Kitartott végig amellett, hogy ártatlan.

Végül a Strasbourg! hozott egy határozatot, hogy a fogva tartása jogtalan volt.

Bár a küzdelemnek még nincs vége, de végre most már kint van.

Bár nem mozoghat, de legalább otthon lehet, és nem egy cellában ül valódi bűnözőkkel összezárva.

Hihetetlen, hogy valakivel ártatlanul ilyen történhet. Persze az is, hogy volt ereje végig küzdeni ezt az egészet.

De kitartott, és ez a lényeg.

Közben persze elképesztő mennyiségű anyagi kár érte.

Ez alatt az idő alatt, az élettársa is elhagyta, akikért rajongott.

Persze előtte gyermeket, szerelmet, családot ígért a barátomnak.

Miközben ő az élettel küzdött a börtönben, még így is igyekezett minden jót biztosítani a szerelmének. Ennek ellenére ő is rútul „elbánt” vele.

Pedig szeretne egy igazi társat.


És itt lenne a szükségem a segítségedre, és a tanácsodra.

Ugyanis – ahogy mondtam korábban – jelenleg nem tud mozogni. Hiába ártatlan, mégis meg kell várni ennek az egésznek a végét.

Hogyan ismerkedjen?

A társkereső egy megoldás, de hogy hangzana ez női szemmel?

„Nem hagyhatom el az otthonon, csak heti egy alakalommal, két órára.”

Hiába ártatlan, ez nem kel túl nagy bizalmat.

Te mit javasolnál? Hogyan találjon párt magának?

Ha megismerkedik valakivel társkeresőn, hogyan lehet egy ilyen szituációt elmondani?

Köszönöm előre is a válaszod.

Sokat segítesz vele nekem, és persze neki is. :)

Hozzászólások

Szia!Én ezel úgy vagyok hogy,hiába amit tett sajnos nem az ő bűne ártatlanul volt bent! Legyen ugyan olyan ember igaz úgy nehéz,de agya saját magát és ha egy nő nek igazán fontos és meg akarja ismerni elfogadja a múltjával együtt. Mert egy embert nem szabad a múlt hibájából elitelni, hanem ismerje meg a valódi énjét,hogy ő valójában milyen férfi is..És legyen mindig pozitív és ne féljen ismerkedni és adja csak saját magát .

Köszönöm.

Kedves Péter, ne kérd a véleményem, mert nem biztos, hogy egyet ért vele ő maga! Általánosítás, hogy én mit gondolok a többi női szemmel együtt! Nem vagyunk egyformák. Inkább azt kérdezd,hogy nekem mi tetszik benne! Ez a múlt,amiért keservesen, ártatlanul bűnhődik! De milyen ember valójában? Engem az érdekelne elsősorban!

Mire gondolsz pontosan? Mit szeretnél tudni az alatt, hogy milyen ember?

Szia Peti!

Én mindíg az őszinteséget választottam, választom a járható útnak. Én is társkeresőztem egészen múlt hét hétfőig. Megtaláltam a másik felem, és el is veszítettem. A barátodnak annyit tudnék tanácsolni, hogy őszintén írjon a nőknek, adja önmagát, biztosan lesz olyan köztük, aki megérti, el tudja fogadni, a múlt az a múlt nem az ő hibája volt.

Köszönöm a válaszod.

Szerintem, ha nem mehet sehova, rendezzen magánál partikat és a meghívottak hozhatnak magukkal mondjuk 2 további vendéget!
Hátha ott lesz köztük az a bizonyos "Ő". Ha mégsem akkor is jól érzi magát, barátkozik, új ismeretségeket szerezhet.

Köszönöm a tippet, jó ötlet :)

Szia. Csak őszintén. Nagyon nehéz lesz, de kitartás.

Tarnai Mónika képe

Kedves Péter!
Megdöbbenve olvastam soraidat,de talán az én történetem segít.
Tavaly októberben özvegy lettem,2 évig ápoltam a férjem.Február végén találkoztam egy férfival randizgattunk pár napig,de aztán olyan híreket hallottam róla ami komolyan elgondolkodtatott,hogy akarom-e én ezt.Leültem vele és kértem őszintén mondjon el mindent mi az igazság.Megbeszéltük és én azóta is vele vagyok.
Azt gondolom,ha valakinek kell a barátod az őszinteség nagyon sokat számít.Lehet,hogy nem az első vagy a második nő lesz aki elfogadja ezt a helyzetet,de ne adja fel keresgessen,remélem szerencséje lesz és rátalál arra a nőre aki igazán megakarja ismerni őt.
Sok szerencsét kívánok neki!

Ha valaki annyira szimpatikusnak fogja találni a társkeresőn folytatott beszélgetés során akkor nem lehet akadály az se, hogy nem mehet ki a házból. Az meg, hogy ártatlan idővel mindenki előtt nyilván valóvá fog válni. Kitartást kívánok az Úriembernek. A legváratlanabb pillanatban úgy is eljön az a személy az életébe akire mindig is vágyott.

Én úgy gondolom hogy, először egy csoportos terápiája kellene járnia ahol még tanítják újra önbizalmat saját testi és lelki erejéhez hogy erőt kapjon ahhoz hogy, egy új életet ,és egy új kapcsolatot tudjon létesíteni

Szia Peti!
Szerintem az ôszintesèg a legjobb, mert ha komolyan gondolja ès az elejèn össze-vissza hazudozik abból biztosan semmi jó nem szàrmazik. Praktikusabb az esetet aprànkènt adagolni, nem egyszerre mindent a nô nyakàba zùdîtani, hogy neki is legyen ideje feldolgozi az esemènyeket.

Én lennék az első, akivel ha ilyen helyzetben ismerkedni akarna erősen kételkednék.
A mesékből kinőttem, erre nincs időm, tudva azt, hogy évtizedekig megviseli az ilyesmi az embert.
Én nem akarok úgy élni, ahogy Ő most tud.
A házibuli az ő pályája.

Kedves Péter! Ha tényleg minden így igaz, igazán megérdemelne az élettől egy új esélyt! A társkereső oldalakon sajnos szinte mindenki csak hazudik, mindegy, hogy nő, vagy férfi! Ha valami csoda folytán mégis el tud kezdeni beszélgetni valakivel, aki megértő, nem a múltja fogja érdekelni, hanem, hogy milyen ember. Mindenkivel történhetnek rossz dolgok akkor is, ha nem tehet semmiről. A volt párja szégyelheti magát, amiért nem tartott ki mellette. Ha valaki ilyen könnyen feladja, az sose szerette igazán. Ezt nagyon nehéz elfogadni, de sajnos igaz. Minden jót, és kívánom, hogy találja meg azt a társat, akire a szíve vágyik!

Szerintem simán lehet társkeresön párt találni még igy is. Én csak magamból tudok ki indulni,én megérteném és elfogadnám hogy ez csak egy időszak.Csak rugalmasnak kell lenni , mindent meglehet oldani

Kedves Péter!
Remélem nem bánja ha megkérem, hogy tegeződjünk?
Az én véleményem az, hogy a barátja ne hallgasson el semmit, mert az nem vezet jóra soha. Sok csalódás fogja érni, de feladni nem szabad semmilyen körülmények között. Küzdeni kell és a küzdelem gyümölcse egyszer csak beérik, megfogja találni a társát, aki nem azt nézi, hogy mi történt vele, hanem azt, hogy hogyan tudna segíteni. Lehet, hogy kevesen vagyunk akik így gondolkodunk, de hiszem, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő partnert, aki megérti, támogatja, meghallgatja, segíti, és kitart mellette jóban és rosszban, akár házasságban, vagy anélkül is.
Hiszek a pozitív gondolkodásban, de közben szemfüles is vagyok. Egy olyan értékrendel vagyok megáldva, ami a mai világban szerintem ritka. Valamint inkább a párom , és családtagjaim érdekeit helyezem magam elé, bizonyos határokat betartva, de ha szükséges ezeket is áthágva.
Azért mondtam ezeket a dolgokat el neked, mert szeretném ha tisztán látnád miért is hiszek, abban, hogy mindenki megtalálja a párját.
Én úgy gondolom, hogy nem a múlt fontos, hanem a jelen és a jövő, a közös jelen, ésa közös jövő. Nekünk már nincs annyi hátra mint a mostani fiataloknak, de hiszem, hogy a hátra lévő időt felhőtlen boldogságban tölthetjük el mi is szeretteinkkel, és ebbe a hazugság, és a mellébeszélés nem fér bele.
Kedves Péter a barátodnak azt üzenem, hogy tartson ki mindenek felett, és ne hallgasson el semmit, de legyen szemfüles, és megfogja találni a párját, aki megérti őt, és segíti. Tény, hogy ez a nehezebben járható út, de szerintem ez az út a legjobb hosszú távon. Nagyon szorítok ennek az úrnak.

Üdvözletem neked, és a barátodnak.
Tisztelettel: Szili Olga

Szia Pèter!
Az èn vèlemènyem.hogy a baràtod helyesen cselekedett!!A emberek sajnos ilyenek.ha baj van sehol senki.Ismerkedni?Azt nagyon nehèz.mèg akkor is ha minden nap van ideje az embernek.
Maradjon mindig õszinte.az a legfontosabb.
Az .hogy az exe elhagyta jobb így.mert valójában nemis õt szerette!!/szerintem/Bajban is legyen társ a tásam.szerelmem!!Ha gondolja szivesen beszèlgetek vele.
Maradjon mindig ilyen.mint ahogy irtad!!
Jobb egyedûlõszintèn.mint párban egyedül:(
Szèp napot kívànok
Üdv Andi

Szerintem,sosem egyszerű ismerkedni,de fontos hogy ne dobjunk mindjárt az elején a ,,mélyvízbe " senkit! Ismerkedjen, beszélgessen, érezni fogja kinek tudja majd elmondani az igazságot, legyen türelmes és kitartó!
Sok szerencsét kívánok hozzá!

Kedves Péter !
Sajnálom a barátodat , hogy ártatlanul került ilyen helyzetbe . Sokszor a jó indulatunkkal és a naivitásunkkal fizetünk nagy árat amit lelkileg nehéz feldolgozni .
Nyilván nem lessz könnyű az ismerkedés és vigyázni kell , hogy kinek szavazzunk bizalmat .
Jelenleg fent vagyok egy társkereső oldalon , de nagyon elszomorít , hogy milyen elvárások vannak és mennyire csak a szex kapcsolatot keresik .
Én szívesen meg ismerném a barátodat , amennyiben őszinte és tartós kapcsolatot szeretne .
Köszönöm megkeresésed !
Üdv ; Éva

Szia Péter!
Mivel csak most ért véget az előző kapcsolata,nem is alkalmas azonnal új kapcsolatra, hiszen fel kell dolgoznia a történteket,elgyászolni a múltat,leszűrni a konzekvenciákat.Ha igazán az a szándéka,hogy társat keres,akkor is célszerű várnia ezzel, mert ha most kerülne kapcsolatba élete nōjével,akkor is elpuskázná valószínűleg.Az ex által elkövetett árulást az új kapcsolat sínylené meg,mivel még nem dolgozta fel a vele történteket,sanszos,hogy az új nő kapna hideget-meleget a régi szemétsége miatt.De ahogy telik az idő, a barátod is képes lesz feldolgozni a nője árulását és megérti,hogy ezt nem kérheti számon a jövőben az életébe kerülő nőn.Csak így van esélye egy igazi, érzelmeken alapuló kapcsolatot kialakítani.

Őszíntén. Jó szűrő, az amúgy nem túl jóhírnek örvendő - ebben az esetben lényegében kizárólagos lehetőséget jelentő - társkeresős randizások útvesztőjében.

Szerintem az őszinteség a legjobb megoldás. Mondja el a legelején az igazságot. Biztosan lesz olyan, akivel annyira egymásra hangolódnak majd, hogy a hölgy elfogadja majd őt a múltjával együtt.

Szerintem nem az én problémám, hogy hogyan ismerkedjen. Én biztosan nem szeretném megismerni, mert nélküle is van elég bajom, nem beszélve arról, hogy hány férfi becsapott már. Biztos, hogy egy szavát sem hinném el. Szerintem ne ismerkedjen, amíg nincs vele rendben minden. Ha mégis ismerkedik, legyen őszinte, mert a hazugságok szétszedik a kapcsolatot. Olyan kapcsolatot próbáljon inkább kialakítani, amelyben nem terheli rá a problémáit a másik emberre. Pl laza beszélgetős barátság közös hobbiról. Ne érezze a másik fél, hogy majd őt is belerángatja valamibe. Oldja meg egyedül a problémáit. Ne sajnáltassa magát.

Hát,szomorű a történet ,,van még ilyen a mai világban?Ártatlanul börtönbe?? Én soha nem voltam előitéletes és a mai napig nem agyok az. Hogy hogyan ismerkedjen?Azt nemtud(nincs benne tapasztalatom)de ha valaki valakit szeret elfogadja olyannak amilyen. Kibïrta ?Ez a lényeg. Erős ember!!Sok sikert neki!Megismerkednék vele és szívesen beszélgetnék is vele.

Lehet társkeresőn ismerkedni. Van még rengeteg csoport a közösségi média felületeken is. Talál az érdeklődési körének megfelelőt es ott a csoporttagok között lehetnek olyan hölgyek is akikkel megismerkedhet. A fokozatosság elve tud érvényesülni. Beszélgessen. Ne azzal az energiával, hogy "hogyan fogja ezt a dolgot bárki befogadni?". Legyen kíváncsi a nőre. A beszélgetések során elég hamar kiderül, hogy kivel érdemes ezt az információt megosztani. Akkor sem biztos, hogy a hölgy vállalja így. Viszont legyen kitartó, mert biztos lesz olyan, aki ilyen nehézségek ellenére megérti és kölcsönösen boldoggá tudják egymást.

Nem az a feladata, hogy ismerkedjen. Kapott egy terhet, jelenleg a saját életét kell elrendeznie. Nem szippanthat be egy másik embert, én nem ismerkednék, ameddig nincs rend bennem. 1-2 évig. Terápia, önbecsülés visszaszerzése. Hogy tartja el magát? Előbb önmaga, utána partner.

Kedves Péter !
Tényleg nehéz helyzet. Elsősorban az őszinteség szerintem fontos és a kitartás ! Társkeresőn én is találkoztam olyan fiúval aki börtönben ült. Igaz nem ártatlanul. Betöltés miatt. De őszinte volt amit dijaztam. Voltak céljai amit támogattam. De nem lett köztünk végül semmi, mert különböző volt a célunk. Jó ötlet, hogy csináljon házibulit, ha van rá lehetőség. Ne adja fel az álmait, céljait !! Sok sikert !!

Szia! Én biztosan tudnám értékelni az őszinteséget. Az első alkalommal kiderül, hogy egyáltalán szimpatikusak-e egymásnak. Ha igen, akkor a következő randin el lehet mondani, hogy mi történt és történik jelenleg is vele. Ha valóban kölcsönös a szimpátia és nincs átverés benne, akkor nem gondolom, hogy ez kizáró ok lehet. Az ismerkedésre pedig remek gondolat az otthoni ,,buli".

Nem egyszerű a történet az bizonyos . A mai világ könnyen ítélkezik és abszolút nem vagyunk toleránsak. Attól függetlenül nem szabad hogy feladja , hisz minden embernek jár , járna a boldogság. Mindenképp ismerkednék a helyében ha másként nem is társkereső platformokon, hisz a helyzete nem igazán ad sok lehetőséget. Valószínű sokan elfogják utasítani és elfogják ítélni , de akkor is csak őszintén egyenes beszéddel mondja el az esetét. Én hiszem hogy az őszinteség elnyeri a jutalmát és találni fog így is olyan hölgyet aki ezt elfogadjja. Nem lesz könnyű , sőt nagyon nehéz lesz. Csak kegyen nég benne a kitartás hisz kudarcok alatt nő a pálma. Mindig van remény. Erős egyéniség és hiszem hogy sikerülni fog neki csal legyen kitartó és őszinte .

Sziasztok.
Egyetértek a "szabadlábon" írójával.
Előbb mindenképpen hozza magát rendbe mentálisan a barátod.
Csak 2 kiegyensúlyozott, boldog embernek lehet örömteli, szép kapcsolata...
De, ha ez már megvan és mindenképp ismerkedni szeretne, akkor...
Csak az őszinteség.
De nagyon fontos az időzítés.
Én nem ezzel kezdeném, az biztos.
Akkor mondanám el, amikor a kölcsönös szimpátia már bizonyosság, de még nem viselne meg a másik elvesztése, vagy nem nagyon.
Elmondom a saját példámat:
Középsúlyos mozgáskorlátozott vagyok. Nem szép látvány és nagyon sok fizikai segítségre van szükségem az életben.
De ezt nem írtam bele a hirdetésbe.
Egy társkeresőn ismerkedtem meg a sráccal.
Kis levélváltás után rengeteget beszéltünk telefonon. Tényleg. Órákat. Volt, hogy már nem is beszéltünk, csak tartottuk a vonalat és csináltuk a saját dolgunkat. De mégis együtt voltunk.
Aztán 7-10 nap múlva, de lehet hamarabb, elkezdte pengetni a szív húrjait, hogy ilyen szuper vagyok, meg úgy szeret, stb.
A szívem hevesebben kezdett verni, mert tudtam, hogy eljött az idő, most kell elmondani, mi a szitu.
- Ugyan, hagyjál már, hisz azt sem tudod valójában ki vagyok, mi vagyok! Élőben nem is láttál még.- kelletlenkedtem én...
És vettem egy hatalmas levegőt és kiböktem... elmagyaráztam, mi ez, leírtam, hogy el tudja képzelni, hogy nézek ki. Minden önsajnálat nélkül. Csaak a tényeket. Nem emlékszem mindenre, mert nagyon féltem.
Főleg, mert azonnal éreztem a vonal túlsó végén a mentális hátraarcot.
Na, most veszítettem el! - gondoltam.
De nem tette le. - Hát, Te nagyon bátor vagy! - nyögte ki, némi csend után.
És tovább beszélgettünk, bár némiképp erőtlenebbül, mint addig.
De másnap is felhívott... és szerelem lett...

Szóval csak bátran.
Az igazság ugyan valóban fáj, de csak a legelső pillanatban.
Ha ilyen súlyos eseményt kibír egy kapcsolat, mint ami a barátoddal történt, akkor igazán tartós lehet.
A legjobbakat kívánom neki. :)

Kedves Péter! Én személy szerint a társkereső oldalakat kihagynám. Nagyon ritka, hogy ott bárki is talál igazi, őszinte társat. Ilyen (sajnos hibáján kívül) hátránnyal indulva pedig még nehezebb lenne . Viszont esély mindenkinek jár. És az elmondottak alapján egy őszinte jó ember a barátod. De sajnos az emberek nagyon hamar ítélkeznek, ahelyett, hogy előtte megismernék, valójában milyen ember valaki. Egy társkereső oldal ezt a lehetőséget beszélgetés alapján nem biztos, hogy megadja. Mindenképp valami úton-módon neki kellene szervezni nála baráti összejöveteleket, ahol fizikai kontaktus alapján sokkal nagyobb eséllyel indulhatna. Kívánom neki,hogy rendeződjön az élete. Sajnálatos, hogy milyen világban élünk.

Igaz a történet? Sok férfi úgy próbálja elnyerni a nő bizalmát, hogy sajnáltatja magát. Kitalál egy mesét, ahol ő poruljárt. A nő ezt hamar beveszi, hiszen alapból gondoskodásra születtünk. Sokkal jobban áll egy férfinek, ha férfi. Erős, magabiztos, stabil kereset.

Undorító, mocskos világ van ez nem vitás! Azonban, ha talál valakit, akkor tisztán és őszintén el kell mondania mindent. Ha kialakul egy kapocs, akkor az a hölgyemény úgyis vele marad, ha meg nem, akkor keressen tovább. Nincs könnyű helyzetben az biztos, de mindenkinek van múltja, vagy beismeri, vagy sem, de van!

Mindenképp legyen őszinte, az igazság mindig kiderül.Viszont ne az első randin mondja el a történetét.Sajnos sok az előítélet.

Igen, az őszinteség minden képpen fontos és elengedhetetlen. Viszont nem kell meglepődni, ha a nők esetleg nem hisznek neki, és előítélettel vannak. Ez mindig személytől függ, hogy ki milyen férfival találkozott eddig, milyen megtapasztalásai vannak. Ezért nem lehet általánosítani. Próbálja meg nem magára venni a visszautasításokat (mert biztos lesz ilyen), tudom mert én is ebben vagyok, pedig nincs semmilyen "különös" az eddigi életemben. Kitartást kívánok, mint ahogy eddig is tette.
Nekem kifejezetten imponál egyébként ez a történet. Akár meg is ismerkednék vele :)

Szia!Ismerkedjen barátokon keresztül akik megmaradtak vagy újságon keresztül...pár találkozás elteltével mondja el mi történt vele és, ha igazán fontos a hölgynek a barátod megérti, mellé áll és segíti

Először szedje össze magát. Bárha ez egy általános tanács, saját bőrömön fájdalmas tapasztalni az igazságát.

Kedves Peti!

Nagyon sajnálom ami vele történt. Az őszinteség mindig nyerő szerintem már ha ezek után akad valaki akiben meg tud bízni. Először magát kell megerősítenie és nem mindenhol a rosszat keresni. Utána lehet ismerkedni és ha megtalálja azt aki neki is tetszik nem hinném hogy akadály lenne a múlt. Már az is megvan oldva hogy otthon találkozzon az illetővel. :)
Fel a fejjel és sok sikert! Ő igazán megérdemel a boldogságot!
Üdvözlettel Rózsa Tímea

Én úgy gondolom, az a nő aki neki van rendelve..illetve aki képes lesz teljes valójában elfogadni....Minden nehézséggel együtt fogja vállalni Őt

Nehéz dolga lesz, mem irigylem. Ha még ezek után is hisz az emberekben , akkor csak őszintén. Aki elcigadja ezzel a múlttal, hisz neki az megérdemli, higy szeresse.

Kemény. De őszintén mondja el és ha a nő valóban szimpátia érez a férfi iránt ezt is meg fogja érteni. De szívesen írok a barátoddal akár. És segítek neki.

Varga Izabella képe

Kedves Péter,

Én nem vagyok meggyőződve róla, hogy a barátja párkapcsolatra képes állapotban van, de nem a háziőrizet miatt. Aki ilyen eseményeken ment keresztül több évig, és még vége sincs, annak szerintem magát kell rendbe tenni először. habár lehet ez már megtörtént, nem találtam róla a leírásban részt. Én a helyében könyvet írnék vagy blogot indítanék a sztorimról, esetleg youtube csatornát is indítanék. Segíthet kibeszélni magamból a dolgokat, feldolgozni az eseményeket, és persze ezt a sztorit szerintem ki kell tenni a nyilvánosság elé, akár konkrét személyek megnevezése nélkül. Talán ez a platform a későbbiekben segíthet is párra találni a barátjának.

Iza

Mindent őszintén szerintem és ha bebizonyosodik az ártatlansága élheti az életét remélem, hogy lesz segitsége.

Kedves Péter,
a barátod szoriban említett jellemrajza alapján fel sem tételezem, hogy ne lenne őszinte a potenciális jelölttel. A nehezebbik része, hogy milyen platformon, mert a korábban említett saját szervezésű házibulik tartása jó ötlet, ha tényleg olyan az ismerősi kör - már ami maradt… online, ha ismertek komolyabb oldalakat, nagyobb siker várható és biztonságosabb is, hiszen nem kell idegenekkel telerakni a házat, rá lehet jobban koncentrálni egy-egy illetőre. Kérdés, a barátod elég extrovertált-e vagy sem.

Kedves Péter!

Szívesen felvenném a kapcsolatot a barátjàval.

Rita

Kedves Péter!
Vettem az adást. Sajnos mindenki jó abban, hogy osztja az észt. HOGYAN? Ez a nagy kérdés kedves nőtársaim. Elgondolkodtató, mert erre a legnehezebb válaszolni.
A házibuli ötlet mindenképpen jó.
A barátok, ismerősök segítségét lehetne kérni a társtaláláshoz
Kell hozzá egy megértő, okos nő, aki elégedett az életével és nem a másiktól várja a boldogságot, hanem maga is az.
A társkereső úgy ahogy van....KUKA
Olyan társkeresés, ami kapcsolattartókon keresztül zajlik, talán ez még járható út.
Kell hozzá a saját felépülése is, dolgozzon magán, hiszen nehéz időszakon van túl.
Kell a segítség ebben a helyzetben - barátok, ismerősök, társkereső tanácsadók.
És mindenképpen jó ötlet az is, hogy maga válik egy társkereső irodává, ahová jelentkezhetnek. Hirdesse magát, és kezdjen el vállalkozni ebben, közben ő is megtalálhatja a társát. Vagy hozzon létre facebook csoportot, ahol ő az adminisztrátor.
Ossza meg a történetét, kérjen véleményeket, de ne adja ki magát, hogy róla van szó...
Egyenlőre ennyi jutott eszembe. Sajnos magamra ismerek ebben a helyzetben. Nagyon nehéz. De én is most indítok majd egy csoportot elvált embereknek. Segítek a fellépülésben, aztán közben hátha ráakadok a nagy Ő-re.
Üdvözlettel: Zics Bogi

Kedves Péter!

Szerintem legyen őszinte mert egy kapcsolatnak ez az alapja.
Ha valaki ez nem érti meg,és ezért inkább nem folytatja az ismerkedést hadd áljon tovább.
Senki nem tudja mi jöhet az életben !
Én az őszinteség híve vagyok!

Csak magamból tudok kiindulni, az őszinteséget értékelem.Tisztelet a másik felé. S ha a beszelgetések , valamint a heti kimenők alkalomával találkozhatnak, közelebb kerülhetnek, időt adva először a talalkozásoknak. Ha kölcsönös a vonzalom, érzések is kialakulnak pl a nő többet tud bele tenni, a helyzet miatt, ő látogatja, többet.

Kedves Péter!
A barátod szereti önmagát,mert hitt magában,kitartott önmaga mellett,kitartott az igazsága mellett! Aki ilyen dolgon megy át, az megtalálta azt az erőt önmagában,ami mindenen átvezeti!!Amikor eröltetünk valamit ,annál messzebb kerül tőlünk.Önmagát szeresse,építse továbbra is.Legyen magára büszke! Amikor az életét igaz módon éli valaki,igaz dolgok érkeznek hozzá! Előbb-utóbb!!!

Új hozzászólás