6 Bombabiztos és gyors tipp önbizalomnöveléshez

6 Bombabiztos és gyors tipp önbizalomvöveléshez

Az a fránya önbizalom. A kétélű penge...

Nem jó, ha kevés van belőle, de az sem jó ha túl sokkal rendelkezünk belőle. Ahhoz, hogy sikeres legyél az életben, rendelkezned kell egy egészséges önbizalommal.

Rengeteg nőt ismerek, akik sokkal-sokkal többre vihetnék egy picit több önbizalommal - mind karrier, mint párkapcsolati szempontból. Például lehetne sokkal jobban fizető állásuk.

Az önbizalomhiány okozza azt is, hogy sok nő megtűr maga mellett olyan alakokat, akik valójában kurvára nem érdemlik meg őket. Balekok, szerencsétlenek, szociopaták. Lehetne sorolni.

Ebben a cikkben kapsz tőlem 5 egyszerű tippet, amikkel sikeresen növelheted az önbizalmad.

Nézzük őket.

1. Öltözz ki

Az egyik leggyorsabb módja egy kis önbizalom turbózásnak az az, ha kiöltözöl. Hogy hogyan?

Vedd fel az egyik kedvenc outfited, azt, amelyikről tudod, hogy meg fogja ragadni a tekinteteket. Ha olyan ruhában mész pl. Dolgozni, amiben picit kitűnsz a tömegből, jó esetben magabiztosabban és jobban fogod érezni magad.

2. Tegyél valami jót

Hívd meg egy kávéra az egyik munkatársad. Add át az ülőhelyed egy idős néninek a buszon. Adakozz egy kisállatmenhelynek. A lehetőségek tárháza óriási, ha valami jótettről van szó.

Attól, hogy teszel valami jót, jobban fogod érezni magad, és ez egy picit dob az önbizalmadon is.

3. Egy mosoly csodákra képes

Amikor mosolyogsz, a világ visszamosolyog rád. Miért ne érne meg egy próbát?

Ha látod, hogy valaki a jókedved, vagy csupán egy őszinte mosoly hatására jobban érzi magát, a Te hangulatod is javulni fog és magabiztosabb is leszel.

4. Versenyezz magaddal

Tök mindegy, hogy mi a célod. Egy új ütés megtanulása a karateedzésen, egy új, nyaktörő jógapóz vagy egy hosszabb útvonal lefutása az átlagos helyett.

Teljesen mindegy, hogy mi a célod. Tűzz ki magad elé párat (akár listát is vezethetsz róla), és amint eléred őket, meglátod, sokkal magabiztosabb leszel.

5. Csinálj valami olyat, amit szeretsz, és jó vagy benne

Jó vagy a konyhában? Hívd át a barátaid egy ínycsiklandó vacsorára.

Szeretsz futni? Kocogj le pár kilométert a környéken. Jól bánsz az ollóval? Csinálj egy brutál frizurát az egyik barátnődnek.

Rengeteget dob az önbizalmadon, ha valami olyat csinálsz, amiben jó vagy - főleg ha még örömet is szerzel vele másoknak. Hajrá!

6. Relaxálj

A stressz és a szorongás az önbizalmad is képes darabokra szedni. Relaxálj! Lassulj le egy picit, ürítsd ki a fejedből a mérgező gondolatokat.

Így egy picit megnyugszol, ami hatalmas mértékben tornázhatja az önbizalmad. Próbáld ki a meditációt, a jógát vagy szimplán huppanj be egy kád meleg vízbe és élvezd a nyugalmat.

Végül…

Ezeket a kis trükköket szinte bármikor bevetheted. Lehet hogy elsőre kevésnek tűnnek, de ne félj kipróbálni őket!

Sokszor az ilyen kis dolgok fordíthatják a legnagyobbat az életünkön.

Vár az egészséges önbizalom. Hajrá!

Hozzászólások

Fehér Julianna képe

A többségét alkalmazom is rendszeresen. Viszont a munkahelyre nem szeretek kiöltözni, illetve kitűnni a tömegből. A munkahelyen azt szeretem, ha békén hagynak, hadd tegyem a dolgom. Kiöltözni csak akkor szeretek, ha nem vagyok egyedül, pl. barátnőkkel vagy a párommal megyünk valahová. Akkor jólesik a dicséret, mert valahogy úgy érzem, védőbástyákkal vagyok körülvéve. De ha egyedül megyek az utcán, utálom, ha megbámulnak és beszólnak! Ezt még mindig nem tudom kellően magabiztosan kezelni.

Tipp erre valaki esetleg? Mitől van ez?
Sajnos teljesen egyetértek a hozzászólóval atekintetben, hogy utálom és zavar, ha beszólnak és mejegyzéseket tesznek és sokszor szeretnék észrevehetetlen lenni, hogy megússzam ezeket a pillanatokat. Amikor épp nagyon nem hiányzik egy "kedves bók".

Nagyon jó, köszönöm! Még annyit hozzátennék, hogy tegyél meg olyat, amit nagyon szerettél volna, de nem mertél! :-)

Nagyon jó tipp!!

Az első feladat, felírni az összes olyan tulajdonságot, ami érdekes/jó/különleges Önben, a másik oldalra a gyengeségeit. Érdemes a barátoktól, szülőktől is megkérdezni, mi tetszik nekik Önben... Nagyon kevesen vannak tisztában azzal, mik is az értékeik és hány ilyen értéke is van.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.