Honnan tudod, hogy hazudik-e egy pasi?

Egy férfi titokban telefonál, miközben a felesége mellette alszik

Jó kérdés, igaz?

Sok módszerről beszélnek, de most megmutatom neked a tuti biztosat, ami mindig működik.

A legtöbb nő jó szándékú.

Szeretné, ha a pasija olyan lenne, amilyennek elképzeli. Szeretné, ha tisztességesen, és becsületesen bánnának vele a férfiak. És igazuk van.

Minden tisztességes ember megérdemli, hogy mások is így bánjanak vele.

Azonban van itt egy gond.

Miért hazudik a pasi?

Azért mert akar téged, de nem akarja a szívást. Magyarán csak az előnyeidet akarja a hátrányaidat nem.

Igen is sok nőt átvernek a pasik. De nem azért, mert minden pasi szemét. Azért, mert nem akarnak „bizonyos” dolgokat egy nőből.

A helyzet az, hogy sok nő is átveri a pasikat. Sok nőnek van kapcsolata a férje mellett. Szóval nem mondhatjuk azt, hogy csak „szegény” nők szenvednek ettől.

Azonban — mivel sok nő nem érti, hogyan gondolkozik egy pasi —, szenvedést okoz a viselkedésével.

Olyan dolgokat csinál, amitől a pasi falra mászik. Csak hogy egyet említsek, azt akarja hallani a pasitól, hogy gyakrabban mondja neki, hogy mennyire szereti.

Egy pasinak ezt kimondani borzalmas. Tényleg.

Eközben a pasi a „saját nyelvén” már ezerszer elmondta neki, de ő ezt észre sem vette. Ezt jelenti, hogy nem látsz bele a pasik elméjébe.

Persze ez csak egy kiragadott példa, sok ilyen van még, de most menjünk tovább.

Tehát a pasi azért hazudik, mert azt a bizonyos, szexi részedet akarja de az idegesítő, kellemetlen részedet nem. Néha csak a puncit szeretné, de sok esetben a személyiséged egy részét is.

Azért hazudik, hogy megkaphassa amit akar, de mégse kelljen felelősséget vállalnia azért, amit nem szeretne belőled.

Bár nem ok arra, hogy ezt eltűrd, de mégiscsak hízelgő valamennyire. A pasi végülis akarja legalább egy részed. Sok nő még ezt sem mondhatja el magáról.

Aki hazudik mindig gyáva

Valaki azért nem meri megmondani valakinek az igazat, mert fél a következményeitől.

A pasid is fél a következményektől.

Mondjuk szeretne veled lefeküdni, de fél, hogy megtudja a felesége.

Vagy szeretne veled randizni, de nem akarja, hogy 5 percenként hívogasd, mert nem tudja mit kezdjen vele.

Az is lehet, hogy éppen istentelenül kanos, és csak a puncidat akarja és téged nem. De ha megmondaná neked ezt, attól fél, hogy nem fekszel le vele.

Lehet, hogy meg is mondja, hogy csak egy szex kapcsolat lesz, de sok nő azon gondolkozik ezután, hogyan tudna többet kihozni egy ilyenből. Nem könnyű helyzet, hiszen pont ez az amit nem akart.

Azután ott vannak azok a hazugságok, amik a szakításkor jönnek elő. Például:

„Jobb ez így, én csak úgy érzem tönkretennélek…” vagy „Túl jó vagy hozzám…”

Ez mind ugyanannak a hazugságnak a változata. Lefordítva:

„Szakítani akarok veled, de nem akarlak megbántani, hogy ne kelljen hallgatnom a hisztidet.”

Azután itt a másik klasszikus hazugság a nős férfiak szájából:

„Már nincs semmilyen kapcsolatunk a feleségemmel. Csak a gyerekek miatt vagyunk együtt…”

Ha hiszed, ha nem, több mint száz nő hozta már fel nálam ugyanezt az átlátszó hazugságot, és próbált meggyőzni arról, hogy a pasi valójában rendes, és egy igazi férfi, csak ilyen nehéz a helyzete.

A remény, hogy mégis működik, hogy igaz lesz az álom, hogy mégiscsak ő lesz a herceg fehér lovon, annyira erős, hogy sokszor a nők maguk mentegetik, maguk találnak kifogásokat a pasik számára. Írtam erről már itt, hogyan csinálják ezt.

De mégis a reménybe kapaszkodnak, nehogy összetörjön az üvegpalota. Pedig egyszerűbb lenne megkeresni az igazi herceget.

Hogyan jöjj rá, hogy hazudik?

Sokan mondják a testbeszédet, mikrogesztusokat és számtalan másik megoldásról is beszélnek. Szerintem egyik sem biztos módszer, és sokat kell hozzá gyakorolnod.

Megmutatom viszont azt a bombabiztos módszert, amivel könnyen rájöhetsz.

Pofon egyszerű az egész.

Nézd meg mit csinál.

Ennyi.

Ne hidd azt, hogy ez nem működik, csak mert egyszerű. Úgy működik mint az álom.

Csak azt figyeld mit csinál, és ne hallgass arra amit mond. Ha arra gondolsz, hogyha nem mondana semmit, csak amit csinál mit jelentene, máris tudod a választ.

Például ezt mondja miután 3 napig nem hívott fel:

„Nagyon hiányoztál drágám, de annyi munkám volt!”

Hazugság!! Ha hiányoztál volna neki, kibírja hogy 3 napig ne hívjon?

„Már nincs semmilyen kapcsolatunk a feleségemmel. Csak a gyerekek miatt vagyunk együtt…”

Hazugság!! Ha igaz, akkor miért megy haza, és miért nem veszi magához a gyerekeket?

Nézd meg ugyanezeket a helyzeteket úgy, hogyha nem hallanád amit mond, csak látnád.

Nem kételkednél egy percig sem, igaz?

Te milyen hazugságokat hallottál már? Hogyan buktatnád le?

Hozzászólások

"Azért hazudik, hogy megkaphassa amit akar, de mégse kelljen felelősséget vállalnia azért, amit nem szeretne belőled."

Hagyjuk akkor az érzelgősködést. (Lelki dolgok meg ilyenek). Van egy nő, tetszik neki egy pasi. Normális esetben ha még az ismerkedés elején tartanak, akkor hiába szed a nő gyógyszert, a fertőzések elkerülése végett kell az óvszer is. (Ami még fontosabb: 35 felett mindenféle hormonális védekezési módszer növeli a trombózis kockázatát.)

Mit is akarok ebből kihozni? Azt, hogy az ember lánya lefekszik valakivel (nincsen 100% fog.gátlás, ezt mindenki láthatja, aki kicsit mélyebben a témába ássa magát). Vagyis a nő kockázatot vállal!! Nem is keveset. Utána meg az illető férfi 1-2x kiszórakozta magát és odébb áll. Ha meg valami nem úgy sült el, akkor a nő marad a "problémáival" (esetleges terhesség, hpv stb.). Ezek után igenis olyan az ember lányának ez a "férfi nem vállal felelősséget" meg "csak a szórakozást akarja az egészből" szöveg, mint bikának a vörös posztó.
(Mondom, a lelki "vackokat" most hagyjuk...)

A férfinek ugyanolyan kockázat, ez mert már létezik genetikai vizsgálat. Sőt, nagyobb hiszen a nők tudnak kamuzni, a fogamzás gátlásról. Ezt sok esetben meg is teszik.

A legtöbb problémát a koton megoldja. Kimondottan biztonságos, bármit is próbálnak reklámozni a fogamzás gátlók gyártói, és a legtöbb ember képes normálisan használni.

A férfinek lehet, de a pasi tojik a genetikai vizsgálatra. Fizet utána 1-2 hónapig, aztán nyit egy másik számlát a kurvája nevére, az eredetit meg hiáva inkasszálja a bank.. És ez csak az anyagi része. Mert a gyerekével akkor se törődik. :(
Mondom, a pasi teszi ezt. Sok..
A hpv-vel ugyanúgy nem törődik, neki sose lesz méhnyakrákja..

Attol mert meglehet hatarozni ki az apa, az anya marad a gyerekkel nagy szazalekban. Az apa maximum gyerektartast fizet, vagy vonjak, mert nem fizetne. Latogatja, keresi a gyereket, vagy azt sem. A no, az anya az, aki ezek utan mindig felaldozza az eletet. Atalakitja az eletet. A ferfi nem. Konnyen uj part talal. Van egy gyereke. Na es?! Ugyis az anya neveli...

A legtöbb...azért az elmúlt 10 év folyamán nem 1-2 nőtársam aggodalmát hallottam (párkapcsolatban élők is voltak egy páran), hogy nem-e terhes..

"Te milyen hazugságokat hallottál már? Hogyan buktatnád le?"

Ez meg a másik. Nincs is kedvem senkit "lebuktatni". Egyszerűen sok férfi (tisztelet a kivételnek) akkor is mondja magától ezeket a "kamu szövegeket", ha senki nem is kérdezte. (Annyira megszokták, hogy erre szükség van.) Néha már nem is az a gond, hogy valaki nem akar tartósabbat az ember lányától, hanem még "elvárja" azt is, hogy ezeket a "kamuzásokat" higgye is el a másik. (Ez fárasztó, megvallom, egy idő után. :) )

Biglike. Bele a százas körbe.

Már nincs esélyük a hazugságra. Szerintem félnek :) :) :) XD Sajnos nem vagyok jó tanuló ebből a szempontból szemrebbenés nélkül bele mondom a szemébe HAZUDSZ :) Engem csak az dühít fel hogy még nagyobb hazugságba keveri magát még akkor is ha helyette elmondom szemtől szembe hogy na mi van. Amúgy ez szerintetek is bunkóság???? XD Ez nem csak a PASIKRA igaz amúgy. A NŐKNEK is ugyan úgy ezt mondom. Ott is ugyan az a reakció mégnagyobb hazugság lehet ez inkább ember függő nem ?

Ez a hazudozás téma igen dús! Én is rájöttem/rájövök, és sajnos én is megmondom szemtől szembe. Le is tagadja egy az egyben!!! Még akkor is, amikor tényekkel bizonyítom. Ha pedig már annyira rázós a helyzet, hogy semmiképp nem tud mit hazudni, akkor besértődve elvonul, lelép! - hogy még én érezzem már magamat hülyén, hogy egyáltalán észre mertem venni, hogy hazudott. Nagyon gáz! Nem lehet kicsikarni az őszintét belőlük.

Mivel inkább azt figyelem, hogy mit csinál a pasim és nem azt, hogy mit mond, ezért elég hamar rájövök mikor vetít vagy hazudik...konkrét a szemembe. Ekkor el kell döntenem, hogy borul a "bili" vagy "szemhunyás" van....ez nagyban függ az aktuális idegi állapotomtól is...:)..... De, az biztos, hogy akkor is tagadnak, ha konkrét bizonyítékkal rendelkezik az ember lánya..... Ez van, csak az a kérdés meddig.... Erre van egy jó mondás:" Soha nem az kér bocsánatot, aki a vétkes, hanem mindig az, akiben nagyobb szeretet van! ". ;-)

Van egy nagyon bölcs buddhista alaptétel. Egy jó ismerősömtől hallottam, aki egy évet töltött Nepálban: "Minden úgy van jól, ahogy van, mert ha nem lenne úgy jó, akkor változtatnánk a helyzeten." Vagyis ha tudjuk is, hogy a pasink olykor-olykor vagy rendszeresen hazudik, vagy bármi más miatt nem érezzük jól magunkat a kapcsolatban, azzal, hogy nem változtatunk a dolgon, elfogadjuk azt. Akkor pedig nincs jogunk panaszkodni. Ameddig több a jó, mint a rossz a kapcsolatunkban, addig fog tartani. Ha már a rossz a több és mégis maradunk, nos... itt jön a buddhista alaptétel. :-)

Manapsag mar az egesz vilag a hazugsagokra epül, senki sem szereti, ha rapiritjak a hazugsagait. Nincs csodalkoznivalo ezen. Nalam a pasik közül, akikkel volt valaha is valami, egy olyan van, akire ma is felnezek, pedig ö szakitott velem. Csak nem mindegy, hogy hogyan! Odaallt elem, es azt mondta, megcsaltalak. Utana orakon at beszelgettünk, kibeszeltük egymas jo es rossz oldalat - tanulsagot levonva. Azota is elmondhatom, ö egy olyan barat meg ma is, akit, ha felhivnek, azonnal segitene - de nem hivogatjuk egymast, evente egyszer talan ha beszelünk, akkor is inkabb a masik tanacsaira van szüksegünk esetleges munka ügyben.

Szerintem marhra igazad van! Èn is ezt teszem,a szemèbe mondom amit ő nem mer,vagy nem akar kimondani ès inkább mellè beszèlèssel (hazugsággal) palástolná. Van akinek ez bejön ès utána már meri vállalni a valós gondalatait/èrzèseit,de a legtöbben megijednek ès gyorsan lepattannak! De valami varázsa csak van ennek, a (rèszemről) nyers őszintesègnek,mert tapadnak,akarnak,keresnek,stb. pedig már annyiszor el lettek hajtva! :D
Mondjuk az is igaz,hogy a remèny hal meg utoljára! :P ;)

Rozi képe

Sokféle pasi-hazugsághoz volt szerencsém már..
A lerázós hazugságok:
"Beszélünk még" - értsd: "Ha megint lesz valami dolgom veled, vagy kedvem hozzád, bszélünk."
"Majd hívlak" - jelentés: "csak győzzed kivárni"
"Ma mégsem tudunk találkozni, közbejött egy sürgős/határidős/fontos munka" - azaz: "B..d meg, most nincs kedvem veled lenni, amikor jobb dolgom/csajom is akadt"
Aztán ott vannak a beetető hazugságok:
"Otthon már rég nem volt szex" - azaz: "Otthon unom a szokásos péntek esti szexet.. Pörgesd fel a szerelmi életem"
"A gyerekek miatt vagyunk csak együtt" - Hogyne! Anyu is azért kacsintgat kifelé, mert a gyerekek érdekeit nézi..
"Tudod, hogy fotnos vagy nekem, de ma semmi időm nem volt, elborított a munkahelyi szar" - Lefodítva: "Ne rinyálj már, múltkor is megcsináltattam a kocsid.. Nem volt kedvem veled lenni. Máshoz volt kedvem."
És az egyik kedvenc.. Szitu: "néma, nem gyértelmű szakítás" A kulcsmondat:
"Legalább egy-két dolog legyen rendben körülöttem, akkor majd mindent megbeszélünk" Hát ez a következőket jelentette: "Legalább hadd legyek biztos, hogy a huszonéves macácskám még tényleg mindig kell nekem.. Ha mégsem jönne vele össze, azért te állj itt vésztartaléknak" Persze, azóta se beszéltünk meg semmit. Én majdnem mindent tudok, de ő nem tudja, hogy tudom, én meg eljátszom neki azt a hülyét, akit elvár tőlem.. Hátha egyszer még jól megszivathatom. :)))

Igen, én is szoktam hazudni. Ez a viselkedés is hazugság, hogy az exnek nem mondom meg, hogy tudok mindent és tűnjön el a balfenéken.. Gyerekkoromban sokat hazudtam.. Sosem hitték el, amikor megmondtam az igazat, ezért mindig lódítottam..
Ifjú éveimben pedig előfordulgatott, hogy kettős játékot játszottam a pasikkal. Puszta kíváncsiság miatt.. Ez is hazugság.

Az exnél egyébként mindig gyanakvó voltam, szerintem ez borította ki. Egyszer azt mondta, hogy fél tőlem, mert olyan, mintha átlátnék a dolgain. Az igazság az, hogy néhány elejtett félmondatából, amikor arról mesélt, hogy pl hogy vágott át egy kollégát, meg , miután félig-meddig a szemem előtt még zajlott az elődömmel a kapcsolata, ezekből nagyon szépen össze tudtam rakni az ő módszerét a nők altatására. Most is tudom, hogy mikor van elege a macájából, mert olyankor minden nap jön valami ürüggyel.. és közben ajánlatokat tesz a szexre (amit hárítok)
Társkeresős tesztalanyokon is kiváló terep nyílik a haugság lefülelésének gyakorlására. :)
Izgi dolog ez.. :) Már csak azt szeretném egyszer megélni, hogy ne kelljen gyanakvással figyelni az illető hímet.., jó lenne, ha végre lenne egy olyan kapcsolatom megint, ahol kölcsönös a bizalom..

Timancs képe

Szia Rozi!!!
Nem ugyanaz a pasink????? :-D
Mintha csak én mondtam volna el a jellemzőit! Eszem megáll, milyen sablonosak!!! :-)

Ja igaz. :)

Inkább az a csoda, hogy nem 150 „Nekem is ezt mondta...” hozzászólás van, alatt annyiszor hallottam már, ezeket különböző nőktől.

Rozi képe

:))
Timancs, simán lehet az is.. Vagy csak klónozták, de pont a bénánhazudok-gént sikerült elkapni. Vagy rokonok. Vagy van valami titkos vasárnapi férfiiskola, ahol bebiflázzák ezeket a vadökörségeket. :D

sajnos amíg gyanakvással mész bele egy kapcsolatba....nem meglepő, hogy meg is kapod, amire "gyanakszol". Egyszerűen megteremted....

Ma hallottam, hogy egy tanulmány szerint a férfiak naponta öt alkalommal hazudnak... Akkor nincs remény?

NEM 5-ALKALOMMAL HAZUDNAK!MINDÍG !ÚGY HAZUDNAK MINT HA OLVASNÁK,ÉS SZEM REBBENÉS NÉLKŰL!!

Egyetértek, de amúgy mindenki, mert ha nem vagyunk tudatosak napi 300-400szor hazudunk :D EZ nagyon gáz ;D


Honnan tudom hogy hazudik? Egyszerű. Kinyitotta a száját. Nem, nem általánosítani akarok, kizárólag a saját párkapcsolatomra célzok, félreértések elkerülése végett.

Rozi képe

:)) Pedig tuti, hogy nem ugyanaz a fickó bolondít mindkettőnket.. De osztom az észrevételed.. Ha kinyitja a száját, hazduk. Kivéve persze, ha kaját pakol bele, akkor épp nagyon őszinte. :D

Az élettársam nős. Két gimnazista lánya van. Egyedül élt, azután összeköltöztünk. Négy hónap után hazaköltözött a családjához, de naponta visszajárt hozzám. Két hónap múlva ideköltözött ismét. Öt hónap múlva ismét hazaköltözött. Három nap alatt rájött, hogy imád engem és megint szerető lettem. Eltelt öt hónap és ismét ideköltözött hozzám. Tudjátok még követni? Négy hónapig minden rendben volt, de egy ideje megint úgy élünk egymás mellett, mint a testvérek. Szépen csendben, kedvesen beszélgetve, minden testi kontakt nélkül. Ő nem közelít felém, ha pedig én közeledek hozzá, akkor elhúzódik. Mikor ezt elmagyaráztam neki úgy tett, mint aki nem érti, hogy miről beszélek. Szerinte minden rendben van és én csak veszekedni akarok. Szerinte ezzel belekötöttem. És különben se kíván ilyesmiről beszélni. Higgyétek el, hogy nagyon kedvesen, halkan, kedvesen, türelmesen mondtam el a problémáimat és érzéseimet, veszekedésnek nyoma sem volt. Nem tudom, hogy mi lesz ezután, de én legalább nem őrlődök tovább, mert végre kimondtam ami hetek óta a szívemet nyomja. Nem hiszem, hogy megcsal. Várom a véleményeteket.

Rozi képe

Szia Ági. A nem közeledésnek - pláne, hogy beszélni sem hajlandó róla - lehet olyan oka is, hogy már nem úgy teljesít a cerka. Két gimnazista lánnyal, gondolom, nem 30 éves,már simán lehetnek olyan prosztata-problémái, ami miatt nem úgy viselkedik a szerszáma. Ez viszont zavarja.. Pedig valószínűleg orvosolható ez a része. A lelkit nem tudom.. Az is, pereze, csak az még nehezebb. Azért, mert náluk a nemzőképesség még nagyon idős korban is megvan, azt hiszik, őket nem éri el a klimax meg az öregedés. Fenét nem! Aztán, amikor beköszönt, szépen homokba dugják a fejüket..
A csiki-csukizás már más kérdés, annak szerintem más a gyökere. Mivel nem tudjuk, csak azt, hogy nős két nagy gyerekkel.., hmm, nehéz bármit mondani. Mindenesetre azt tanácsolnám neked, amit Péter mindig mond: ne azt nézd, mit mond, hanem, amit tesz! Vagy - szintén Pétert idézve - ha semmit sem mondana, akkor is rendben lenne, amit csinál?!

Székely Éva képe

Hagyjad,hadd menjen...Teljesen hülyének néz,nem is értem hogy "tudod követni",azt meg főként nem ,hogy menek....

Székely Éva képe

minek* -(helyesen)

Sziasztok!

Valamiben egyetértek, és valamiben nem. Az igaz, hogy a pasik sokszor hazudnak, hogy megkapják, amit akarnak, és persze vannak olyan hazugságok, amiket azért tesznek, hogy jó színben tűnjenek fel előttünk. De.. Számomra például először furcsa volt, hogy a legjobb barátom nekem mindent elmond, és tényleg mindent(holott ugye nő vagyok), a barátnőjének viszont mindig hazudik. Ebből két dolog következik számomra, illetve kétféleképpen nézhetem ezt:
1. Nem akarja elveszíteni a barátnőjét, ezért inkább nekem, mint a barátjának hazudik, hiszen valahol ki kell azért adnia :D
2. A barátnője nem olyan fontos Neki, mint a legjobb barátja, akiben megbízik annyira, hogy mindig elmondja az igazat.

Az az igazság, hogy mindkettő lehet egyszerre, és tényleg :D Ha bele lennék esve a szóban forgó férfiba, a másodikat választanám, és szívecskéket rajzolnék magam köré :D Ha viszont, és ugye ez a jelen eset, nem vagyok beleesve, csak csupán 12 éve vagyunk jelen egymás életében, az elsőt fogom választani. Viszont ha a tanácsot szerint azt nézem, amit csinál, és nem amint mond, akkor ki kéne jelentenem, hogy én vagyok élete egyetlen eddig tartós kapcsolata, mert nekem mindent megtesz, a barátnőinek meg semmit, és legtöbbször olyan lányt választ, akinek vagy van barátja, vagy Nála sokkal fiatalabb, hogy ne kelljen vállalni a felelősséget egyik esetben sem. Ha ebből a szempontból nézem, akkor: Milyen bunkó, szemét, görény alak ez!! Ha a másik szempontból nézem, vagyis hogy mit tesz velem kapcsolatban akkor meg: Milyen édes, aranyos, velem törődős, engem mindig meghallgató, és mindig segít nekem pasi lenne :)
Úgy, hogy az igazságnak valahol félúton kell lennie, és legyen annyi büszkeség bennünk, hogy nem dőlünk egy nős pasi dumájának, vagy csak akkor adjuk magunkat oda valakinek(akiről tudjuk, hogy csak szexelni akar), amikor azt akarjuk. Viszont akkor meg nem érdemes siránkozni hogy folytatás kéne, vagy komolyabb kapcsolat, pedig ez fog történni :D
Nőként mondom, hogy a nők igazából nem tudják mit akarnak, de azt igen, hogy mit nem :) Úgy, hogy hallgasd meg a pasit, szűrd az információt, majd nézd meg mit tesz, és utána vond le a konzekvenciákat hogy végül győztesen kerülj ki! ;)

Na, már megint kihagytam a NEm szót az egyik mondatból, szóval:
"Nem akarja elveszíteni a barátnőjét, ezért inkább nekem, mint a barátjának NEM hazudik, hiszen valahol ki kell azért adnia :D

"csak akkor adjuk magunkat oda valakinek(akiről tudjuk, hogy csak szexelni akar), amikor azt akarjuk. Viszont akkor meg nem érdemes siránkozni hogy folytatás kéne"
Igen, akarjuk, csak nem egyszer. :) És ezért kellene az a folytatás...
Akitől meg nem kell folytatás, azzal sokszor 1x együtt lenni sem olyan. (szerintem)

Na végre, valaki megmondta!!!

Az én ex pasimnak felesége volt. Ezt elmondta őszintén, két évig voltam vele együtt. Mindig azzal jött, hogy a felesége és közte nincs semmi már 10 éve, de egy ágyban aludtak, és olyan szinten együtt éltek, hogy a felesége kezelte a teljes fizetését is, még tankolásra is az exemnek úgy kellett pénzt kikönyörögnie tőle. Kérdeztem. hogy miért nem válnak el, főleg, hogy én voltam az ötödik barátnője a sorban felesége mellett. Azt mondta azért, mert nincs pénze a válóper elindításához. Aztán meg azt mondta, hogy azért nem válik el, mert akkor a felesége ugyis asszonytartást fog kérni és a közüzemi számlákat sem tudná kifizetni a fizetése nélkül. Hogyan is gondolom én ezt...
Amikor belemerült az önsajnálatba, gyakran törölgette a szemét, mintha sírna, de könnycsepp persze egyszer sem jött..Másrészt én voltam az oka annak, hogy így élt, mert nem költözhetett be a házamba, amelynek a felujításában két ecsetvonásnál többet nem segített...

Szia!
Kísértetiesen hasonlít a történeted az ex férjemre....Tizenöt évig voltunk házasok, de viszonylag későn eszméltem. Otthon nekem hazudott, házon kívül pedig az aktuális barátnőjének és igen, gyakran törölgette a szemét, mintha sìrna, amikor számonkértem. Tavaly márciusban, amikor végre erőt vettem magamon és kitettem,hónapokig jött sírni, hogy miért vagyok ilyen....mint egy skizofrén....

Még azt elfelejtettem mondani, hogy az exem saját magát nagy igazmondónak és őszntének hirdette. Ez a valóságban azt jelentette, hogy állandóan mindenről megmondta a véleményét, persze a kritikát, a rosszat. Voltam én bolond, beteg, akinek pszichiáter kell, nem voltam ember, sem én sem a szüleim. Túl kedves és segítőkész voltam mindnekivel, ez komoly negatívumnak számított nála. Őszintén elmondta, hogy nem vagyok alkalmas a vele való párkapcsolatra, mert nem vele foglalkozom a nap 24 órájában..pedofil vagyok mert megsimogatom a fiam fejét..ezeket kaptam az őszinteség jegyében..Ki az aki őszintének számít? Aki a sárba tiporja állandó kritikájával az ember önbecsülését?

Hát igen, annyiszor mentegettem már magamban, hogy egyszerre csak eljutottam odáig, hogy már én kiabálok magamra: HAGYD ABBA!!!

Nem szabad együtt maradni egy olyan emberrel, aki rendszeresen megaláz. Ez lelki terror, a családon belüli erőszak egyik formája. Sok nőnek fogalma sincs, hogy ez mi valójában, mert ők esetleg tényleg szeretik a férfit. És ezért túl sokat tűrnek el. Ám a verbális erőszak még akár a fizikai bántalmazásnál is nehezebben gyógyuló sérüléseket okoz... Nem éri meg. Pláne nem egy amúgy nős férfi részéről?!

Sajnos tudom, miről beszélek. A volt férjem így tette tönkre az életemet.... miközben a külvilág felé mindenkinek azt kommunikálta (szépen fogalmaztam, de gyakorlatilag arról van szó, hogy hazudta), hogy mennyire szeret engem. Mindenki mintaférjnek tartotta. Én pedig tönkre mentem lassan...

Ha ilyen szemmel nézed a te történetedet is (otthagy, többször is!, becsmérel, méghozzá elég súlyosan...) milyen nyitott kérdés marad még? Magunkat is kell szeretnünk és tisztelnünk annyira, hogy nem maradunk meg egy olyan kapcsolatban, amiben tönkremegyünk lassan... semmilyen indokkal!

Tökéletesen tanulságos a lecke: amit csinál a férfi, az a mérvadó. Egyedül. Örök hálám Péternek, hogy erre rávilágított.

Értem már az olyan mondatokat, mint a

"Nem akarlak kihasználni" - pedig semmi másról nem volt szó
"Gyönyörű vagy, csodálatos, intelligens, szexi... ezek különböző variációkban ... te nálam sokkal jobbat érdemelsz..." - gyakorlatilag csak le akart fektetni mindenféle elkötelezettség nélkül, ja és közben volt másik barátnője is!
"Szeretlek, és nagyon fogok vigyázni rád" - ő hagyott faképnél olyan durván, hogy alig éltem túl
"túl messze laksz" - miközben valójában reménytelenül szerelmes volt valaki másba, és velem csak megpróbálta elfelejteni...

Sorolhatnám még.
Ezek a rettenetes hazugságok sajnos mind UTÓLAG derültek ki.

Remélem, a leckéknek köszönhetően máskor előbb rájövök, még mielőtt késő...

...nekem ez santit... marmint, hogy nezzem meg, mit tesz, es ne hallgassak arra, amit mond. Ha mondjuk tevekenysegileg oke lenne, de mondjuk, minden szarsagon felhuzza magat, es azonnal ordit, akkor az mifele kategoria? Miert nem tud uralkodni magan? Szivesen veszem erre a valaszt!

Szerintem beketlen önmagäval, lehet hogy szeretne egy uj , izgalmas kapcsolatot, mert ezt mär unja. Vagy lehet hogy mär van egy mäsik es gondolatban ott jär az agya, ezert minden mäs idegesiti otthon: amit csinälsz, vagy mondasz, hogy egyältalän ott vagy. Szämomra ez azt mondja: nem szeretlek, nem akarok veled beszelni, mi a francnak vagy meg itt ???
Viszont vannak häzastärsi - csalädi feladatok, amelyeket "kötelessegböl" el "kell" vegeznie, de lehet, hogy mär ez is nehezere esik. Vagy ellenkezöleg: ezekbe a munkäkba "menekül" elöled.

Lehet, hogy tevedek, de ugy lätom, valaki felesleges ott. Csak häzvezetönöre van szüksege ....

Nem lenne szabad együtt maradni, amikor megalázzák a másikat, legyen szó nőről vagy férfiról,
miért van az, hogy egy nőt kirúgnak a munkahelyéről, és öngyilkos akar lenni, utána depressziós lesz, meg elkezd piálni is,
és a nő nem csinál semmit otthon, munkahelye nincsen, és a pasi még is mellette marad?
miért jó neki ez a nő?
és akkor ki hazudik a kapcsolatban a pasi, vagy a nő?

Sziasztok!

Egyetertek azzal, hogy neha mi nok sem tudjuk pontosan, hogy mit akarunk vagy legalabbis azt hisszuk, hogy tudjuk, pedig nem :D
Velem az tortent, hogy interneten megismerkedtem egy jokepu sraccal, aki egy ejszakas kalandot keresett. Persze nem tortent akkor semmi, elkezdtunk beszelgetni es nagyon egy hullamhosszon voltunk. Folyamatosan tette nekem a szepet, allitotta, hogy en kellek neki stb. En az elejen nem hittem neki es ugy voltam vele, hogy nem is szeretnek komolyat. A harmadik randin lefekudtunk. Meg utana is talalkozgattunk, irogatott es aztan amikor en egy heten tobbszor talalkoztam volna vele akkor a sok munkajara hivatkozva lelepett. Irogatott akkor is szepeket, de nem akart talalkozni.
Nagyon rossz volt, mert ugy ereztem, hogy atvertek. Pedig sejtettem, hogy o ilyen srac, es azt gondoltam, hogy en sem akarok komolyat, de megis hittem a szep szavaknak es hogy o komolyat akarna.... Aztan gondolom amikor megerezte, hogy en akarnek komolyat, lelepett.. Es en ezt nem ertem, hogy szerintetek miert kell ilyeneket hazudni, es igy felrevezetni a masikat? Amikor tisztabb lett volna, hogy egyikunk sem akar komolyat... Es en meg olyan hulye vagyok, hogy szenvedek es belehabarodtam.. Hogyan tudnam elfelejteni?

Bizony van min elgondolkodnom.

Amikor az újdonsült pasimnak azt mondtam, "nem bízom benned", "mi van, ha hazudsz", meg "honnan tudjam, hogy igazat mondasz", teljesen összezavarodott. Másnap szakítani akart, olyan rosszul esett neki. Láttam az arcán a fájdalmat, ami nem a rajtakapottság arca volt, hanem az, hogy én ilyeneket mondtam neki. Teljesen maga alatt volt.
Sikerült visszahódítani, de még azóta is aggódom miatta egy kicsit. Egyébként semmi gyanúsat nem csinált akkor, csak nem tudtam elérni telefonon este, mire a legrosszabbat feltételeztem róla és bepánikoltam. Majd mikor visszahívott később, meghazudtoltam. Nem tudom, mi ütött belém. Az előző pasi, akivel kavartam, nagy hazudós volt. A tettei elárulták, sőt, önmagával is sokszor keveredett ellentmondásba. Ez akkora nyomot hagyott bennem, hogy tök bizalmatlan lettem és azon vertem le, aki semmit nem csinált.
De nem jó, ha egyből a rosszat feltételezzük, és próbáljuk rábizonyítani, hogy "Áhá!...". Nem jó számon kérni, nyomozgatni, vallatni, mert egyből megérzi, ami tutira nincs jó hatással a kapcsolatra.
Az sem jó, ha hangot adok a kételyeknek! Mire jó az? Majd ő készségesen elmagyarázza és megnyugtat, hogy nincs okom aggódni? Akkor kevésbé fogok kételkedni?
Azelőtt elvártam a totális őszinteséget, de senki sem őszinte 100%-ig. Vannak dolgok, amikről azért nem beszél az ember, mert kínos. Mittomén, urológusnál volt... Érzelmi, lelki dolgokról is nehezen beszélnek a pasik. Szóval amikor próbáltam kiszedni belőle, hogy mi bántja, a legrosszabb, amit tettem, hogy elkezdtem nyaggatni, harapófogóval vallatni. Azóta úgy állok hozzá, hogy majd elmondja, ha el akarja.
Inkább éreztetem vele, hogy megbízom benne, nem kell beszámolnia minden lépéséről, nem teszem neki szóvá és soha, de soha nem kérdezem meg, hol volt. Azóta gyakran magától is elmond dolgokat anélkül, hogy kérdezném... Amikor intimebb, bizalmasabb emléket, sztorit oszt meg velem, annak nagyon örülök, mert ez a megnyílás jele. Az is, amikor fotókat mutogat a telójáról. Ez jó jel.
Sajnos hamar elbizonytalanodom egészen apró dolgok miatt is. De ez ne jelenti azt feltétlenül, hogy hazudik. Szóval azért ésszel.
Igyekszem kordában tartani a bizalmatlanságom, mert sajnos könnyen fennakadok apró jeleken, de gyakran rossz következtetéseket vontam le. Igyekszem racionális maradni, tágabb nézőpontból is megvizsgálni a dolgokat...
Mostanra kezd körvonzalódni a pasi jelleme. Annyira következetelen, spontán, szórakozott a pasi, hogy attól összezavarodom, és feltételeztem róla, hogy hazudik vagy titkol valamit. Mikor kezdett kiderülni, hogy tényleg nem tud előre tervezni, elúszik az idejével vagy megváltozik a programja, akkor rájöttem, hogy mi is a helyzet.

Mik ezek a kódolt üzenetek? Másnak is megjelenik vagy a telefonom szarakszik?!??

Is. Nem kattintanék a linkekre a helyedben :).

"Tehát a pasi azért hazudik, mert azt a bizonyos, szexi részedet akarja de az idegesítő, kellemetlen részedet nem."

Na most már értem, miért mondta azt, hogy az egyik fele akar engem, a másik fele nem. Igazából nem az ő feléről van szó, hanem az én felemről!

Zara képe

ez tetszik :-)

...mi talán akarjuk az ő nemkívánatos énjüket? Tyűű, hát nagyon nem!

Hottie képe

Valaki le írná kicsit érthetöbben ?

Azért hazudik egy pasi, hogy elkerülje a hisztit, a konfliktust, az esetleges kellemetlen következményeket.
Úgy tudod kiszűrni, ha nem arra figyelsz amit mond, hanem arra amit csinál.
Persze meg is lehet játszani dolgokat, de hosszútávon képtelenség nem bebukni vmit, szóval, ha bármi ellentmondást tapasztalsz, akkor ott vmi kamu van...

Hottie képe

odáig stim nekem is példát tudsz írni ? ellentmondás más mond és más tesz de példa: giga hiszti előtt sokat modogatta nem tudja miért mellettem van könnyen álomba merül ez ujra vissza tért nála és álomba is merül kérdés ez jó vagy rossz? ehez nagyon kell figyelnem úgy érzem így néha meg túl gondolom a dolgokat vagy gyanakvó vagyok.. ujabb probléma vagy is hát eddig is meg volt család útál elég erő nem teszést fejezték ki mikor elmentem hozzájuk ezt hogy tudom jól kezelni? mert tuti rázuditják szülei megint minek van velem és mért mentem el hagyon el ronda vagyok szóval csupa lehuzos duma...

Artemis képe

Rosszabb lenne, ha nem lennétek együtt, esetleg lenne vkije s csak szavakkal hitegetne, de itt próbál bűntudatot ébreszteni, hogy nem tudja miért van veled, pedig nagyonis tudja hidd el!
Ha a családja nem szimpatizál veled (ebben egy cipőben járunk), de mégis veled van, akkor biztos jó neki veled, különben nem lenne! Meg tuti sokat nyom a latba, hogy segítesz neki, csak épp ez majdnem a kihasználást súrolja, ha néha ugyan át nem lépi!
Szerintem csökkenthetnéd a család negatív befolyását, ha összeköltöznétek!
Másrészt viszont NE SZIDJAD A CSALÁDJÁT!!!
Az öngól, de azt mondhatod neki, hogy a védendô kishúg gombot benyomjad nála, hogy "nézd, én soha nem mondok egy rossz szót sem a családodra/régen nem szóltam egy rossz szót sem a családodra, tudom, hogy ôk a rokonaid, s elfogadom ôket, de nagyon rosszul esik, hogy uszítanak téged ellenem, ezzel nem segítik azt, hogy boldog légy s ha igazán szeretnek akkor elfogadják a választásodat!
Szerintem 10 esetbôl 8x nem tetszik a barátnô/feleség, szóval ne vedd magadra, mert lehet ôk egy angol hercegnôbe is belekötnének, de ne süllyedj le az ô szintjükre!
Nem kell erôltetni a találkozást, de próbálhatod megkedveltetni magad a jutalmazás taktikával.
Pl. ha vmi pozitívat mondanak, anyósjelölt jól fôz, szépek a virágai, dícsérd ezerrel. Ha beszólnak, mondja azt a párod, hogy szívesen mentek hozzájuk s beszélgettek velük, de ha ilyen bántón viselkednek, jó darabig nem fognak látni titeket.
Ha érzitek a javulást, jöhet a jutalom, papinak egy kis sör vagy bor, maminak egy csokor virág csak úgy!
Remélem sikerül átbillentened ôket egy kis figyelmességgel és jószándékkal!

Hottie képe

én tervem az hogy igen de neki még a tettei nem erre mutatnak és szavai sem van még 2 hónap addig az egyik bólyám amit te írtál tanácsként hogy gigga türelmesnek hisztisnek kell lennem ezek melett probálom többi taktikát is bevágni mint jutalmazás reklámos szex és hogy közben ne hirtelen változzak és ami csak fejemben le ragad innen és helyesen tudom alkalmazni gyakorlatban

Ha a pasid megadta, h mikor hol kivel fog találkozni de nem bízol benne, vegyél fel napszemüveget, sapkàt, fekete ruhát s menj oda.
Gyôzôdj meg róla magad, persze tàvolrôl, hogy ott van-e s azzal akivel írta?
Ha hazudott, nyugodtan mondhatod, hogy egy ismerôsöd ott volt akkor s nem látta vagy làtta de nem azzal akivel mobdta...ha hazudott, tedd ki a szûrét!!!

Hottie képe

Azért nem reagáltam se nem irogattam mert ezt így meg láttam neked jött erre válaszod de ettől sokkal többet írtam és más is válaszolt nem találom sem pár hozzá szólásom sem választ amit kaptam olyan mintha le lenne törölve !!!!!!!!!!! őszintén gondoltam rá én is de nem biztos hogy jó ötlet azon kivűl sapka fekete ruha nyáron még feltünőbb és jobb pozició kell ahoz ki lessem ne vegynek észre mert az szerintem irtó gáz lenne ha kiszurnának és még az is dillema hogy ki lesem ok igazat mond ok attól utána bár hova mehetnek . és ha meg hazudik akkor mi van megen jó nagy cirkusz lenne és még ki is kéne dobjam mert egy csalo de szakitás sem mind1 mivel kit visel meg engem volt ha erre ekrűl sor nem igy szeretném mert én huznám rövidebbet hiába nem én volnék hunyó . aztán egész rohadt életem ezzel akarom tölkteni hogy ki leseggssem ez is kinek jó ??? Valóban nem bizom benne valóban örült mod nem abban van értelmesen fel fogja punci és punci közt nincs külömbség mindegyikre rá unna mind előbb vagy utobb hisztizne stb érted mire gondolok?

Hottie képe

Azt hogy az egyetlen lennék nem merném váltig állítani talán az első helyen vagyok de vissza esek mindig még egyenlőre. Azé nagyon erősen feketitenek probálom hinni igazad van akkor nem lenne de ez nekem kevés. Úgy érzed írásomból hogy ő használ ki engem ? ebben bizom én is már nagyon régóta szeretném, az összeköltözést csak kételkedek magamban és benne is biztos hogy boldog lezsek ha elérem kivánt cél egyikét mert félek megint pont addigra belefáradok . itt jön a türelem lecke megint hogy kibirjam nem szidom viszont nem panaszkodom csak ha tele lesz nagyon hócipőm meg probálom ezt mondani amit írtál . az odébb lesz virág meg a sör de iszom szavaid mindig nézd meg írtam jutalmazás leckéhez és még fogok ilyet mert kaptam egy jó forrást hogy is kell jutalmazni hátha neked is valami még jól jöhet és mindenki másnak

Nézzük pasi oldalról. Összetalálkozunk, tetszel, megkívánlak. Nem mondhatom, egy bizonyos szint felett, hogy feküdjünk le. Különböző nagyságú tiszteletköröket kell megtenni, hogy oda érjünk, ahova indultunk. Kiprovokáljátok a hazugságot, sőt el is várjátok. Ez megy tovább az élet során végig. Láttam egy képet, esküvő után ölelkezik a pár. A lány gondolata kiírva, na végre, kezdhetek hízni. Persze a sráchoz is lehet hasonlót írni. Ha betudnánk tartani a szabályt, ha az első este nem dobod a szoba közepére a zoknit, ne tedd soha, tehát önmagunkat adjuk, akkor kérdésem csak annyi, lenne-e párom? Mindig, minden körülmények között, kimondanám amit gondolok, nem próbálnék alkalmazkodni, türelmemtől, vérmérsékletemtől függően az elvárásokhoz, lenne valaki aki elvisel? És ugyan ezt kapnám vissza, eltudnám-e viselni hosszú távon. A hosszú, nyugodt kapcsolathoz hozzájárul nagyban, a bölcs hallgatás. Nem kell mindig igazságbajnoknak lenni! Valaki korábban írta, amíg a mérleg pozitív irányban túlsúlyos, tűrjük egymás hibáit. Egyikkünk sem mentes ez alól.

Artemis képe

Persze az elején mindenki a legjobb arcát mutatja, de szerintem van az a bizalmi pont amikor lazulhatnak a felek s ez szerencsésebb, ha az esüvő előtt megvan már!
De lelazulás alatt nem a lezüllést és az igénytelenséget értek, hogy essünk át a ló túlsó oldalára és legyünk gusztustalanok, megölve ezzel a vágyat és a vonzalmat, hanem, hogy legyünk természetesek de ugyanakkor tiszteletben tartva a másikat. Mondjuk, ha a feleség mossa a szennyest, akkor a férj segíthet neki annyiban, hogy eljuttatja a szennyesbe a zokniját a ruháival együtt és a feleség pedig nem hanyagolja el magát s nem csatakos hajjal kezdi a közös hétvégét.
Van aki megjátszásnak és képmutatásnak hívja, hogy nem lehet kedvére igénytelen, én egymás iránti odafigyelésnek.
Ha az utcára nem megyünk ki igénytelenül, akkor miért azt büntetnénk akit elvileg a legjobban szeretünk?

Artemis képe

Ha az emberek tudatosabban élnének, nem lenne ennyi töbkrenent házasság és elrontott élet.
Mert a házasság nem egy cél és egy végállomás, hanem egy új korszak kezdete, nem azt jelenti, hogy innen hátra lehet dőlni és boldogan élni semmittevésben 20-40-60 évig, mint a mesében, mert a java még csak ezután jön.
S sokan sajnos pont ezt nem fogják fel...

Artemis! Annyit tennék hozzá a gondolathoz, a jobb megérthetőségért, minimum úgy viselkedj, hogy a változást ne érezze a másik fél becsapásnak. Mikor ismerkedtek, mutatsz egy külső-belső formát. Ez alapján megszeretitek egymást, összeköltözés, házasság stb. Ha valamelyik fél ezek után nem tartja be az ígéretét, hogy ilyen vagyok, akkor az a kapcsolat már hazugsággal indult. Vagy, ha akkor őszintének hittük magunkat, tartsuk is be. Figyelmes, kedves, sorgalmas, sportos, önmagára adó, odaadó stb. akkor ez egy ígéret volt, tartsuk is be, különben mit várhatunk a másiktól? A zokni csak példa volt a viselkedés változásra. Mint látod, nekem a szándékos változással, ill. azzal van bajom, ha elmarad az igyekezet azt adni, amit ígértem. Ez után csak hab a tortán, a hazugságot mindennapi tevékenység szintjére emelni. Legyen az megcsalás, nem arra költöm a pénzt amit mondok, nem ott és azt csináltam stb. De sztem ezek az első nagy, megalapozó hazugságból fakadnak, nem vallom be, hogy másmilyen vagyok, máskép fogok élni, viselkedni. Az ígéret, szépszó, ha.........

Artemis képe

Általánosságban én azt látom, hogy a fő probléma abban van, hogy a hétköznapok beszürkülnek s a mókuskerék bedarálja a házastársakat. Persze a kulcs itt is a tudatosság lenne! Sok nő a szülés után nem tudja visszanyerni régi alakját a genetikájánál fogva s sokan itt indulhatnak el a lejtőn. Rengeteg a nőre háruló feladat s a túl sok elvárás és nyomás hatására frusztráltak, önbizalomhiányosak lesznek, nincs tapasztalatuk, hogyan védjék meg magukat a külső tényezőkkel szemben.
Lehet, hogy a férjet elhanyagolja ezidőtájt a feleség, mert annyira felemészti a gyerkőccel való foglalatosság, hogy még magára sincs ideje.
Itt is nagyon fontos a tudatosság s az, hogy a környezet ne beleszóló, megmondó, okoskodó legyen, hanem támogató.
A férj keresi ilyenkor a pénzt, neki sokszor ezidőtájt a nyugalom szigete a munkahely, s ha azt érzi elhanyagolja a felesége, nincs ideje a gyerkőc miatt fodrászhoz menni, nem tud lefogyni s folyton ideges és frusztrált, de a munkahelyen olyan kis lazák s csinosan öltöznek a kolleginák s még idejük is van adni magukra, na itt szokott bejönni a nagy félrecsúszás.
Mert sok pasi nem gondol bele, hogy lehet ha kicsit nagyobb segítség lenne otthon a nejének mondjuk a házimunkában s a gyerkőcök felügyeletében, akkor ápoltabb, kisimultabb lenne az asszony s nem válna sárkánnyá s az otthon melege is megmaradna s a család is jobban összecsiszolódna.
Mert jön egy csini maca, aki elfelejteti a pasival, hogy az otthoni dolgok valaminek a következményei s könnyebb vidámparkot keresni máshol, mint segíteni rendbeszedni azt ami elromlott s átvészelni együtt a nehéz helyzetet.
A házasság az ahol a megosztott öröm dupla öröm, a megosztott gond félgond.
Visszatérve a macára, repíti őket az újsonság varázsa egy ideig, aztán a maca elkezd igényeket támasztani. Ekkor jönnek a bonyodalmak. S legtöb esetben ilyenkor széthullik a család, lest egy egyedülálló anya, aki a gyerekekkel folyton ott lesz a képben s oszroszkodhat a maca, majd a maca is terhes lesz s ha a karma valóban működik (mint ahogy szokott), kezdődik elölről a problémaáradat, megspékelve azzal, hogy itt már benne van a képben plusz stresszdorrásként a korábbi család.
Ha az emberek előrelátóbbak lennének a nem adnák fel túl hamar az esküjüket, akkor a fentieket el lehetne kerülni.
Plusz sajnos olyan tarsadalomban szocializálódtznk, ahol a férfiak nagy része (hatalmas tisztelet a kivételnek) elvárja azt a korábbi körülugrálást s teljes körű kiszolgálást amit anyukájától megkapott úgy, hogy cserébe bejár a munkahelyére otthon pedig kivonja magát a közös dolgok alól.
Az asszony ebben felörlődik a pasi meg csodálkozik hová lett az akibe beleszeretett s már nem találja vonzónak az elfásult, kihasznált cselédet akit csinált a hozzáállásával a szépséges, ragyogó menyasszonyból.
Persze a nőnek sem lenne szabad hagynia, hogy idáig fajuljanak a dolgok.
Mondjuk amiről írsz az más tészta. Az ostobaság netovábbja! Mert hogy gondolhatja bárki is, hogy egy életreszóló szövetségre lép úgy, hogy közben másnak adja ki magát? Előbb-utóbb csak kibukik valami...nem az a lényege a házasságnak, hogy na végre ezt is kipipálhatjuk, hanem egy közös út és összecsiszolódás ugródeszkája.
Sajnos az ia egy másik társadalmi nyomás, hogy sok nő beadja a derekát nehogy vénlány maradjon aztán úgy tesz mintha csak egy papír lenne, mert nem érzelmileg hozta meg a döntést, hanem érdekből...

A probléma ott van hogy az emberek a saját börtöneikben élnek amit a média az internet és az oktatási rendszer szolgáltat .Gyakorlatilag nagyon sokan egy mesevilágban élnek. Pontosan emiatt nagyon sokan képtelenek gondolkodni vagy nem is szeretnének sajnos a lakosság döntő többsége érintet és a feltörekvő generáció számaiból ki indulva ez igen aggasztó.A külföldi országokban ez még inkább meglátszódik (lásd apple lassítja az készülékeket botrány ami egy félreértésből lett) emiatt sokan 30-50 éves korukban sem érik el 15 éves gondolkodási színvonalat teljesen megtörtek kiégtek és ignorálnak mindent ahogy azt minden nap a médiában sugallják feléd. Így élhetünk egy országban ahol bármit megtehetnek veled.Kizsákmányolnak gyakorlatilag a saját butaságunk miatt van ez a helyzet. Megosztanak hogy véletlen se fogjatok össze. Annyira el lustultunk hogy nem vagyunk képesek a saját igényeinken kívül mást meglátni.Az emberek is ugyanúgy állatok csak mi "okosabbak vagyunk ugye?" Az emberek többségén teljesen eluralkodott az állati ösztön és úgy is viselkednek. Az eredeti témától ugyan elsikerült kanyarodni de érdemes elolvasni ezt. Ha más nem legalább egy kis időt töltöttem / töltöttél vele.Emberek itt az ideje felébredni! Elég szomorú vagyok amikor látok családokat papa mama hazajön gyereket mindenki tv előtt és nézik a sok szemetet meg okostelefont vesznek a gyereknek még mielőtt járni tudna még mielőtt tanulna valamit már nyílik is a személyre szabott börtönkapu.Aki nem tud értelmesen hozzászólni az kérem ne is tegye.
István 23

A pasis teszt kérdései rosszul, azaz félreérthetően vannak megfogalmazva! Ha a válasz csak igen v. nem lehet, egyértelműsíteni kell a kérdést, és/vagy mellőzni az adható válaszokban az igent v. a nemet!

Ez a cikk topon van, tanrendbe illik! Hatására hátha a férfiak is elérnének egy minőségibb szintet, miszerint ne csak a farkuk vezérelje őket. Vannak igényesebbek, akiknél ez már sikerült. Sajnos alapvetőin a nők is hibásak, mert hagyják, hogy felvett manír (mondjuk egy céda-szerep), vagy a kotlós ösztön vezérelje őket. Mindez - különösen a lányok esetében - a megfeleltetési kényszer sulykolás, a rossz szülői kondicionálás végterméke. Egyrészt, mert a szülőkbe is ezek vésődtek, másrészt nekik is a kelleténél kevesebb az önbizalma. Kapott/hozott anyagból dolgozva adják mindezt tovább. Paradox módon ugyanez az eredmény a fiúk esetében mint az előző, csak fordítva. Eleve később fejlődnek, érnek, ezért a szüleik gyakran engedékenyebbek, sőt, megkockáztatom, itt jön életre ráutaló magatartással az a bizonyos férfisovinizmus is, ami végigkíséri az életüket, és mindig azt sugallja, nem baj, ha buta v. csúnya vagy, de férfi vagy! Ennél fogva a pasik már az elején úgy vannak elengedve, hogy lusták (jó! nem lusták, csak nem csinálnak semmit), csak a dürrögési időszakban fontos számukra - de akkor igencsak illatos - a higiénia stb. És ez szinte minden nőnél, manapság pedig a hasonló neműeknél is egyre gyakrabban bejön. Ami azt illeti, ezt is a nők rontják el, mert amint fiút szülnek, elfeledik női mivoltukat, "szerelmes" anyaként elbűvölve működnek.